vineri, 26 august 2011

DIY: Brosa fundita

Hello!
Continui seria DIY cu o brosa din dantela pe care am facut-o astazi.De la fustita de data trecuta mi-a mai ramas dantela ce era la poale si astazi mi-a venit ideea de a face o brosa.Am facut si un mic tutorial care sper ca va va ajuta.

Este o brosa foarte simpla, dar de efect.Cred ca da o nota de feminitate si combinata cu o geaca de blugi arata foarte bine.
Materiale necesare:
  • Dantela
  • Lant
  • Ac de siguranta sau ac de brosa
  • Ac si ata
  • Margele, charm-uri pentru decor
Pasul 1.
Cusam capetele opuse ale dantelei.

Pasul 2.
Pozitionam cusatura in mijlocul dantelei si incretim pt a obtine fundita.

Pasul 3.
Pentru snurul din mijlocul funditei folosim o bucatica de dantela pe care o cusam.
Pasul 4.
Fixam snurul in mijloc si inainte de a cusa, asezam acul de siguranta sau acul de brosa, dupa care cusam foarte bine in jur.

Pasul 5.
Dupa preferinte, decoram fundita.Eu am pus 2 randuri de lantisor si in mijloc un sir de margelute albe.Puteti adauga charmuri, margele colorate, orice doriti.Eu am vrut sa fie mai simpla.
Rezultatul:

Spor la treaba!
Sper ca v-a placut si ca va este util.Daca incercati vreunul din proiectele de pe blog, as fi tare fericita daca mi-ati trimite mail cu rezultatul.Sunt tare curioasa daca incercati si ce va iese :)
Pe curand :*


Pentru detalii, întrebări sau sugestii scrieţi-mi la aliart_handmade@yahoo.com

vineri, 19 august 2011

DIY:Geanta

Hello!
Astazi am avut inspiratie si voie buna si am zis sa o folosesc intr-un mod productiv.Scotocind prin dulap, am gasit o fustita pe care o am de ceva timp, insa nu am purtat-o decat o data si m-am gandit ca ar arata foarte bine ca gentuta.Zis si facut!Am trecut la treaba si am trasformat o fusta intr-o geanta numai buna pentru scoala.Sa vedeti cat este de simplu :)
Asta este ceea ce vom face azi:

Materiale necesare:
  • Fusta
  • material pentru interiorul gentii(eu am folosit dosul de la fusta)
  • foarfece
  • masina de cusut ( daca nu aveti puteti cusa si la mana, o sa ia mai mult timp, ce-i drept)
  • centimetru
  • bolduri
Aceasta este fusta pe care am transformat-o.Pentru inceput, indoim marginile fustei pentru a ne face o idee cum va arata geanta.Am indoit partea de sus, lateralele si partea de jos.Dupa ce am obtinut forma, fixam cu bolduri marginile.
Dupa ce am avut grija ca totul sa fie egal, taiem marginile.Eu am avut o fusta cu pliuri, asa ca in partea de jos a fustei am prins acele pliuri identic cu cele de sus.
Dupa de potrivim pliurile, cusam marginile ca in imagine.

Pentru decor, eu am folosit partea de sus de la fusta, cu putina dantela.Am cusut la masina cu 2 cm mai jos de margine.
Cusam manerele la distanta egala de marginea gentii.(Am uitat sa fac poza cand am facut manerele :D )

Luam masuratorile pentru interiorul gentii si o cusam ca in imagine, lasand acel spatiu in lateral.



Dupa ce am cusut interiorul il lasam asa pe dos, intoarcem si geanta pe dos si fixam cu bolduri marginile gentii si al interiorului ca in imagine, sa vina una in continuarea alteia(nu ma pricep prea bine sa explic :D sper ca intelegeti din imagini)
Dupa ce cusam, prin portiunea de la interior pe care am lasat-o necusuta, intoarcem geanta pe fata.


Aranjam interiorul si gata geanta!

Sper ca v-am ajutat si v-am inspirat.Imi cer scuze daca in unele parti nu am fost explicita, dar va stau la dispozitie pentru orice intrebare.
Sa aveti spor!
Pentru detalii, întrebări sau sugestii scrieţi-mi la aliart_handmade@yahoo.com

duminică, 14 august 2011

Tutorial: Brosa "Flori de camp"

Buna!
Stiu ca sunt datoare cu un tutorial pentru geanta, insa saptamana asta am racit in ultimul hal :)) nu cred ca am mai fost vreodata asa de racita.Asa ca nu am mai facut nimic, ci am zacut in pat toata saptamana.De ieri mi-am mai revenit, iar astazi mi-a venit o idee de brosa cu flori din fimo, asa ca m-am pus pe treaba.Apoi m-am gandit ca ar trebui sa fac si un tutorial, poate ajuta pe cineva :)
Produsul final este aceasta brosa cu flori de camp si desi este mai mult caracteristica inceputului de vara, pe mine acum m-a lovit inspiratia ;))
Sper sa va placa si sa va fie util.Spor la lucru!

Am uitat sa fac poza de inceput cu materialele necesare :D asa ca decat le numesc.
Materiale necesare:
  • Fimo in ce culori doriti sa faceti florile, eu am ales: rosu, negru, alb, galben, verde, albastru si putin maro (pe care le-am mai combinat intre ele rezultand diferite nuante).
  • Cutter
  • Forme pentru decupat flori (eu am improvizate)
  • ac de brosa
  • lac
  • lipici universal
  • betisor cu vata si spirt (pentru final cand sterg amprentele si scamele de pe flori, inainte de a le baga la cuptor)
Pasul 1
Folosim ca "suport" pentru flori o bucata de fimo (eu am folosit resturi de fimo amestecate) careia ii dam o forma rotunda.

Pasul 2.
Intindem o foaie de fimo alb, nu foarte subtire, din care decupam, cu ajutorul unei forme(petele acelea albe sunt de la culoarea pe care o avea initial floricica, inainte sa o dezlipesc eu de pe o figurina, si nu a vrut sa se ia), cateva floricele (eu am decupat 8 si le-am folosit pe toate)

Pasul 3.
Cu ajutorul unui cutter "texturam" floricelele,apoi modelam usor petalele spre interior.
Pasul 4.
Dintr-un cerc de fimo rosu modelam macul (eu am pus bilutele negre in mijloc aproape de final, deoarece am lucrat pe cat posibil, mai intai cu culori deschise, apoi cu cele inchise, ca sa nu murdaresc fimo.

Pasul 5.
Cu ajutorul unei forme mai mari decat cea anterioara, decupam alte flori cu cutterului( eu am decupat galbene si albastre)
Pasul 6.
Aranjam cateva flori dupa bunul plac.
Pasul 7.
In functie de cat loc este ocupat pe "suport" mai confectionam diverse tipuri de flori.


Pasul 8.
Modelam cateva frunze si le asezam unde avem spatii libere.
Cam asa, de exemplu.
Pasul 9.
Dupa ce am aranjat toate florile si frunzele, am pus "polen" la mini-margarete ;)) si "seminte" negre la maci.Printre frunze am adaugat si 2 mugurasi.Finisam stergand cu betisorul cu vata imbibat in spirt acolo unde sunt scame, resturi de fimo, amprente; rotunjim marginile, aranjam petalele, etc. si bagam la cuptor.

Pasul 11.
Dupa ce am scos brosa din cuptor, o lasam sa se raceasca, lipim acul de brosa si apoi lacuim.
Eu am adaugat la final si cateva bilute miiiici argintii.
Taa daaaa!




Cam acestea sunt dimensiunile ei, in comparatie cu palma mea.



Pentru detalii, întrebări sau sugestii scrieţi-mi la aliart_handmade@yahoo.com

luni, 8 august 2011

Gentuta handmade

Prima mea gentuta handmade :) M-am chinuit ceva la ea, am facut cateva greseli dar am invatat si urmatoarea va iesi mult mai bine.Imi place ce a iesit si imi trebuia o gentuta mica, gri.Urmatorul "proiect" va fi unul mai mare pentru ca am nevoie de o geanta crem sau bej si ma tot gandesc cum sa o fac.O sa revin cu poze cand va fi gata si cred ca voi face si un tutorial, daca intereseaza pe cineva.




Pentru detalii, întrebări sau sugestii scrieţi-mi la aliart_handmade@yahoo.com